Metakognitiv psykologklinik

 

Den metakognitive psykologklinik udgør instituttets behandlingsafdeling og er en moderne og dynamisk psykologklinik, hvor der arbejdes ud fra de nyeste evidensbaserede psykoterapeutiske behandlingsmetoder.  Vore primære ekspertise område er metakognitiv terapi. Vi har en bred og solid klinisk erfaring og ekspertise inden for det psykiske område, og vores arbejde tager udgangspunkt i effektivitet og kvalitet. Kendetegnende for alle klinikkens medarbejdere er en brændende interesse for mennesket og dets vilkår, og vores største ambition er at gøre en forskel!

Psykologisk behandling

Klinikken har overenskomst med sygesikringen (ydernummer), hvilket betyder, at vi også tager imod klienter, der har fået en henvisning fra egen læge til psykologbehandling.

VIGTIGT: Der er meget kort ventetid på psykologisk behandling/terapeutisk forløb UDEN anvendelse af en lægehenvisning. Hvis du kan betale selv eller har en anden betalende instans, der betaler fuld pris for terapien, kan du starte i terapeutisk forløb inden for få dage (dog max 1-3 uger). Grundet opstramningen af reglerne for psykologer med ydernummer, dvs. psykologer der kan tage imod en lægehenvisning, kan der som en konsekvens heraf opstå en meget lang ventetid, hvis du ønsker at benytte dig af henvisningen.

Gennem bl.a. metakognitive og kognitive behandlingsmetoder kan mange psykiske symptomer formindskes eller elimineres. Vi udstyrer dig med konkrete værktøjer, og sammen skaber vi grundlaget for en bedre hverdag.

Vores behandlingsområder omfatter bl.a.: depression og depressive tilstande, angstlidelser, OCD (tvangstanker og/eller tvangshandlinger), fobier, stress og udbrændthed, lavt selvværd, lav selvtillid, præstationsangst, identitetsproblemer, sorg og krise, alkoholbehandling, afhængighedsproblematikker, selvmordstanker, efterladte efter selvmord, PTSD (posttraumatisk stresssyndrom) personlighedsforstyrrelser, spiseforstyrrelser, interkulturel psykologi/fremmedgørelse, traumatiserede flygtninge, kulturchok ifm. udstationering i udlandet, par- og familieterapi, jalousi, livskrise, ensomhed m.fl.

Klinikken ligger centralt på Amager, har adgang for kørestolsbrugere og handicapvenlige faciliteter samt to private parkeringspladser. Vi har fået 7 ud af 7 mærker af God Adgang.

Vi har specialiseret sig inden for følgende områder:

  • Behandling af voksne, børn og unge
  • Individuel, par- og familieterapi
  • Udredning og diagnosticering af psykiske lidelser

 Aktuel ventetid

  1. ca 1- 2 uger for selvbetalere eller klienter med gyldig bevilling fra anden betalende instans (dog ikke sygesikringsklienter). Ventetiden her kan også blot være 1-2 dage.
  2. ca. 8-12 måneder for sygesikringsklienter – dvs. klienter med en lægehenvining. (OBS. Denne ventetid skyldes de eksisterende regler for, hvor mange psykologer der kan tage imod en lægehenvisning. Således er der kun få psykologer, der har ydernummer, og derfor har de desværre en  begrænset mulighed for at behandle alle dem, der har en henvisning). Læs mere om lægehenvisning/offentlige tilskudsordninger her.

Priser og praktiske oplysninger

*NB. Grundet travlhed træffes vi nemmest og hurtigst via mail: info@neokognitiv.dk.